Pleins feux sur les glucides et la nutrition


16 avril 2008 - Carbohydrate Nutrition News

Terminologie et classification des glucides

Dietary carbohydrates are a group of chemically defined substances with a range of physical and physiological properties and health benefits....

26 février 2008 - Carbohydrate Nutrition News

Effets des ratios du glucose et du fructose dans les solutions sur la satiété subjective, la consommation de nourriture et les hormones de la satiété chez les jeunes hommes

BACKGROUND: The greater prevalence of obesity and the metabolic syndrome in the past 35 y has been attributed to the replacement of sucrose in the food supply with high-fructose corn syrup (HFCS)....

04 décembre 2007 - Carbohydrate Nutrition News

Quantité et qualité des glucides en fonction de l'indice de masse corporelle

The increased prevalence of overweight and obesity in the United States since approximately 1980 is temporally associated with an increase in carbohydrate intake, with no appreciable change in absolute intake of fat....

27 août 2007 - Carbohydrate Nutrition News

Effet de l'écoute de la télévision sur le contrôle de l'apport énergétique

Television viewing (TVV) is considered a contributing factor to the development of childhood obesity yet it is unclear whether obesity results, in part, from increased energy intake during TVV....

13 juin 2007 - Carbohydrate Nutrition News

Consommation de sucres ajoutés et de micronutriments - Examen systématique

There is increasing concern that high intakes of added sugars might compromise intakes of micronutrients....

04 avril 2007 - Carbohydrate Nutrition News

Les calories liquides, le sucre et le poids

The consumption of sugar-sweetened beverages has been linked to rising rates of obesity in the United States. The standard explanation is that energy-containing liquids are less satiating than are solid foods....

22 février 2007 - Carbohydrate Nutrition News

Les glucides simples et l'obésité : les faits, la fiction et l'avenir

These proceedings are a summary of an international workshop held on April 5-6, 2006 in Utrecht, The Netherlands....

21 décembre 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Nouvelles ressources 2006

Le Service d'information sur la nutrition de l'Institut canadien du sucre (ICS) a le plaisir de vous présenter le tout dernier numéro du bulletin annuel pour les professionnels de la santé, Glucides-Info, et d’une autre ressource à l'intention des professionnels de la santé, Évaluation de la consommation de sucres ajoutés...

19 octobre 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Facteurs de l'obésité : sortir des sentiers battus

Objective: To investigate plausible contributors to the obesity epidemic beyond the two most commonly suggested factors, reduced physical activity and food marketing practices....

21 août 2006 - Carbohydrate Nutrition News

Les boissons édulcorées et l'adiposité : un examen scientifique

Four mechanisms were reviewed to explain the possible association between sweetened beverages and increased overweight or obesity: excess caloric intake, glycemic index and glycemic load, lack of effect of liquid calories on satiety, and displacement of milk....