04 avril 2007 - Carbohydrate Nutrition News
Les calories liquides, le sucre et le poids
The consumption of sugar-sweetened beverages has been linked to rising rates of obesity in the United States. The standard explanation is that energy-containing liquids are less satiating than are solid foods....22 février 2007 - Carbohydrate Nutrition News
Les glucides simples et l'obésité : les faits, la fiction et l'avenir
These proceedings are a summary of an international workshop held on April 5-6, 2006 in Utrecht, The Netherlands....21 décembre 2006 - Carbohydrate Nutrition News
Nouvelles ressources 2006
Le Service d'information sur la nutrition de l'Institut canadien du sucre (ICS) a le plaisir de vous présenter le tout dernier numéro du bulletin annuel pour les professionnels de la santé, Glucides-Info, et d’une autre ressource à l'intention des professionnels de la santé, Évaluation de la consommation de sucres ajoutés...19 octobre 2006 - Carbohydrate Nutrition News
Facteurs de l'obésité : sortir des sentiers battus
Objective: To investigate plausible contributors to the obesity epidemic beyond the two most commonly suggested factors, reduced physical activity and food marketing practices....21 août 2006 - Carbohydrate Nutrition News
Les boissons édulcorées et l'adiposité : un examen scientifique
Four mechanisms were reviewed to explain the possible association between sweetened beverages and increased overweight or obesity: excess caloric intake, glycemic index and glycemic load, lack of effect of liquid calories on satiety, and displacement of milk....22 juin 2006 - Carbohydrate Nutrition News
Consommation de glucides et résistance à l'insuline : examen scientifique
Insulin resistance underlies type 2 diabetes, CVD and the metabolic syndrome, driven by changes in diet, lifestyle, energy over-consumption and obesity....06 avril 2006 - Carbohydrate Nutrition News
Le rôle de l'exercice dans le traitement et la prévention de l'obésité
The increasing prevalence of overweight and obesity highlight the need for improved intervention strategies to counteract this significant public health problem....13 février 2006 - Carbohydrate Nutrition News
Statistique Canada révise les données sur la consommation de sucre
Le numéro le plus récent des Statistiques sur les aliments (Statistique Canada, Novembre 2005) montre que la consommation estimative de sucres et de sirops (sucre raffiné, sucre d'érable et miel) est en baisse depuis une dizaine d’années....05 décembre 2005 - Carbohydrate Nutrition News
L'obésité chez les personnes âgées : Examen technique et déclaration de l'American Society for Nutrition et de la NAASO, The Obesity Society
Obesity causes serious medical complications and impairs quality of life. Moreover, in older persons, obesity can exacerbate the age-related decline in physical function and lead to frailty....01 octobre 2005 - Carbohydrate Nutrition News